Verfraai de uitstraling van je woning

Verfraai de uitstraling van je woning

Over een paar maanden hebben we weer volop mooi weer en zijn veel mensen weer bezig om van hun woning en tuin een mooi plaatje te maken. Toch beginnen veel mensen ook al rond deze periode met het opknappen van een woning en tuin, zodat ze straks tijdens het mooie weer vooral ervan kunnen genieten in plaats van dat ze nog moeten beginnen met het opknappen. Maar hoe kun je nu de uitstraling van je woning verfraaien, zodat het totaalplaatje er straks weer mooi uitziet?Over een paar maanden hebben we weer volop mooi weer en zijn veel mensen weer bezig om van hun woning en tuin een mooi plaatje te maken. Toch beginnen veel mensen ook al rond deze periode met het opknappen van een woning en tuin, zodat ze straks tijdens het mooie weer vooral ervan kunnen genieten in plaats van dat ze nog moeten beginnen met het opknappen. Maar hoe kun je nu de uitstraling van je woning verfraaien, zodat het totaalplaatje er straks weer mooi uitziet?

Begin met de tuin

Om te beginnen knapt je tuin er al van op als je alle dode planten en neergevallen bladeren verwijderd. Sommige planten die je verwijderd hebt, kun je al vervangen voor bepaalde plantensoorten die tegen lagere temperaturen kunnen.

Daarnaast kun je, afhankelijk van het type struik of boom, het nodige snoeiwerk verrichten. Je tuin zal met de genoemde werkzaamheden niet zozeer een fleurige uitstraling krijgen, maar er wel verzorgd uitzien en bovendien hoef je straks alleen nog maar nieuwe zomerplanten te poten op de plekken waar dat nu nog niet mogelijk is.

Vervang je garagedeur

Oudere garagedeuren dien je op den duur sowieso te vervangen, maar zeker in de herfst- en wintermaanden kunnen de deurbladen van een garagedeur snel lelijk worden. Oriënteer je tijdig op het vervangen van je garagedeur. Je moet namelijk in eerste instantie overwegen of je wel hetzelfde soort deur wilt. Misschien passen deuren die anders bedienbaar zijn wel veel beter bij het gebruik dan bijvoorbeeld de (vaak gebruikte) klassieke kanteldeuren. Daarnaast is er vaak ook nog een bepaalde levertijd voordat de deur kan worden geleverd.

Moet er veel aan je woning gebeuren? Dan wil je natuurlijk ook nog budget overhouden om de andere onderdelen van je huis op te knappen. Wees je er dan van bewust dat er diverse garagedeurenspecialisten zijn die tweedehands deur aanbieden. Over het algemeen zijn dat prima deuren met alleen een krasje of een ander klein mankement. Een voorbeeld van een website die tweedehands garagedeuren aanbiedt is www.garagedeurspecialist.nl.

Garagedeur die aan vervanging toe is

Schilder je kozijnen

Het schilderen van de kozijnen kan de uitstraling van je woning goed doen. Maar daarnaast is het natuurlijk ook noodzakelijk dat je om de zoveel jaar, in het geval je kozijnen hebt die van hout zijn gemaakt, een nieuwe verflaag aanbrengt. Op die manier voorkom je onder andere dat het hout kan gaan rotten.

Andere tips

Naast de genoemde punten kun je nog meer doen om ervoor te zorgen dat je woning er weer als nieuw uitziet. Denk hierbij onder andere aan gevelreiniging, het reinigen van de dakpannen en het egaliseren van een eventuele oprit. Je ziet, er is genoeg te doen. We wensen je dan ook veel succes!