Ontspanning: zo maak je van je tuin een vakantieoord!

Ontspanning: zo maak je van je tuin een vakantieoord!

De kinderen naar school brengen, die belangrijke meeting op kantoor en niet te vergeten dat etentje die je last minute hebt toegevoegd aan je agenda, zijn voorbeelden van activiteiten die men dagelijks uitvoert. Het dagelijks leven vraagt dan ook veel van ons. Soms zelfs zoveel dat er geen tijd meer overblijft voor een moment voor onszelf. Het gevolg hiervan? Veelvoorkomende klachten zoals vermoeidheid en een gespannen gevoel. Hoe fijn zou het dan ook zijn om een plek in huis te hebben, waar je op elk gewenst moment kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en al haar verplichtingen?

Je tuin als uitvalsbasis

Een ontspannend plekje kan je het beste in je tuin verwerken. De frisse buitenlucht alleen heeft al een rustgevende werking. Mocht je er voor kiezen buiten je eigen plekje in te richten, moet je er rekening mee houden dat je tuin dan wel rust en ruimte uitstraalt. Er zijn ontzettend veel kleuren die je terug kan laten komen in de aankleding van je tuin. Maar wist je dat kleuren je gemoedstoestand kunnen beïnvloeden? Met rust en ruimte als uitgangspunt is het belangrijk dat je een natuurlijke kleur uitkiest. Bruintinten passen bijvoorbeeld goed bij een houten veranda en bij de kleur van planten en struiken. Om ervoor te zorgen dat de aankleding rust en eenheid uitstraalt is het dus belangrijk een neutraal kleurenpalet te kiezen.

Een zwembad in je tuin

Nu je tuin rust en ruimte uitstraalt is het de perfecte plek voor ontspannende activiteiten zoals yoga en zwemmen. Wist je dat zwemmen al na 15 minuten je spieren ontspant? Daarnaast krijg je in het zwembad de kans om even helemaal je hoofd leeg te maken en het te gebruiken als een meditatief moment. Je hoeft namelijk niet zo scherp te blijven zoals dat bij bijvoorbeeld tennis wel het geval is. Met behulp van een zwembad in je tuin kun je binnen het comfort van je eigen huis genieten van de ontspannende werking van water. Het plaatsen van een inbouw zwembad neemt wat tijd in beslag, maar de voordelen wegen hier tegenop. Daarnaast oogt je tuin door een zwembad als een luxe vakantieoord waar je helemaal tot rust kan komen!